Vier boekjes over Buiksloot meer dan 100 jaar geleden

image_pdfimage_print

Margreet Visser begon meer dan tien jaar geleden aan haar onderzoek over de geschiedenis van Buiksloot. Ze probeerde bij foto’s uit familiebezit en de beeldbank van stadsarchief het verhaal te achterhalen. En het was haar bedoeling daarbij de verhalen van oor- en ooggetuigen door te geven. Haar oorspronkelijke inspiratiebron was Amsterdam-Noord in oude ansichten, het ansichtkaartenboeP1400410k van Wim Timp dat in het voor-digitale tijdperk de belangrijkste visuele bron over Noord was. Hij kreeg van zijn uitgever veel te weinig ruimte om alles wat hij nog wist door te geven. Die beperking gold voor Margreet niet. Haar boeken zijn in eigen beheer uitgegeven en tegen kostprijs leverbaar:

  1. De bewaarschool van Buiksloot, 134 pagina’s, winkelprijs € 12,50 onder voorbehoud
  2. De school met de Bijbel in Buiksloot, 88 pagina’s, winkelprijs € 12,50 onder voorbehoud
  3. De Gereformeerde Kerk van Buiksloot, 118 pagina’s, winkelprijs € 12,50 onder voorbehoud
  4. Koninginnedag in Buiksloot, 104 pagina’s, winkelprijs  € 12,50 onder voorbehoud
  5. De openbare school in Buiksloot (in voorbereiding).

 6.  De Buiksloterkerk Herziene en uitgebreide heruitgave door de Stichting Buiksloterkerk van het in 1994 gepubliceerde boekje van Anthony Krop over de Buiksloterkerk (de Ned. Hervormde kerk). In die herziene uitgave worden bijdragen van Margreet Visser opgenomen. Geplande datum van publicatie monumentendag 2019.

De prijzen van de reeds gepubliceerde boeken zijn per 6 mei 2018, de boekjes zijn dan uitsluitend verkrijgbaar via boekhandel Van Noord (voorheen bekend als boekhandel Plantage van der Plas) en boekhandel Over het water, beide in Amsterdam Noord.